Vaslui | Protest al sindicaliştilor de la Transurb SA

transurb

Astăzi, câteva zeci de membri ai Sindicatului Liber şi Independent din cadrul Transurb SA Vaslui au protestat, în faţa sediului Primăriei municipiului Vaslui, ei acuzând salariile mici şi organizarea defectuoasă a societăţii de transport public local, dar şi faptul că reprezentanţi ai conducerii favorizează anumiţi salariaţi şi întreţin o permanentă stare conflictuală.

În ultimii ani, sindicaliştii de la Transurb SA Vaslui au organizat mai multe acţiuni de protest şi au transmis memorii către Primăria Vaslui şi Consiliul Local, dar susţin că revendicările lor au rămas nesoluţionate.

Samir Ioniţă, liderul Sindicatului Liber şi Independent din cadrul Transurb SA Vaslui: „Am făcut numeroase sesizări, pentru că nu aveam niciun spor pentru munca de sâmbăta şi duminica. Între timp, sporurile acestea s-au implementat, la ora actuală se plătesc, dar beneficiază de ele doar anumite persoane. (…) Nu avem niciodată un program de muncă stabilit dinainte. Sunt persoane de acolo care nu se prezintă la serviciu şi nu se întâmplă nimic, nu se fac curse, nu se fac trasee zilnic. (…) Toate aceste aspecte le-am sesizat de trei ani încoace, s-au dispus activităţi de audit, s-au dispus controale şi comisii”.

Protestului organizat de sindicaliştii vasluieni i s-au alăturat reprezentanţi de la Sindicatul Transportatorilor Profesionişti Ploieşti, Sindicatul Profesional al Transportatorilor şi al activităţilor conexe RATC Constanţa, Sindicatul angajaţilor din Transurb Galaţi, Sindicatul Liber TPL Sibiu şi de la Federaţia Transportatorilor şi Serviciilor Publice din România.

Activitatea SC Transurb SA Vaslui a fost analizată recent în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local Vaslui, atunci când atât conducerea instituţiei, cât şi reprezentanţii sindicatului şi-au prezentat punctele de vedere. Aleşii au stabilit că situaţia societăţii de transport public local va fi discutată într-o întâlnire ulterioară, urmând să fie luate o serie de măsuri.