Vaslui | Potcoave din saci pentru digul de apărare de pe Prut

Sharing is caring!

In urma verificărilor efectuate de echipele Sistemului de Gospodărire a Apelor Vaslui din cadrul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad cu privire la modul de comportare a digului de apărare de pe râul Prut din județul Vaslui, în zona stațiilor de pompare Bumbăta și Berezeni s-a constatat apariția unor infiltrații la piciorul digului.

Aceste infiltrații s-au produs din cauza unor fisuri apărute la conductele de refulare a stațiilor. Menționăm că stațiile de pompare aparțin ANIF Vaslui.

Reprezentanții S.G.A Vaslui au anunțat reprezentanții ANIF în legătură cu avaria care a apărut la lucrarea aflată în administrare acestora.
În același timp, echipele S.G.A Vaslui au intervenit prompt cu saci și utilaje și au realizat potcoave din saci cu ajutorul cărora s-a reușit echilibrarea presiunii apei și stoparea infiltrațiilor la dig.

Datorită lucrărilor executate de specialiștii Apelor Române, măsurile suplimentare care au fost luate au evitat inundarea unor obiective socio-economice, iar populația din cele două localități a fost protejată.

Subliniem faptul că râul Prut se află sub avertizare hidrologică din a doua parte a lunii iunie ca urmare a propagării viiturii venită dinspre sectorul ucrainean. Din acest motiv, digurile se află sub o presiune continuă exercitată de nivelele crescute ale apei râului Prut, unde cotele de apărare, respectiv de inundație sunt depășite la această oră.

INHGA a reactualizat avertizarea hidrologică COD PORTOCALIU pe râul Prut, în aval de Stânca-Costești, aferent județelor Botoșani, Iași, Vaslui și Galați, valabilă până luni, 6 iulie, la ora 24.00.

shares