Vaslui | Peste 800 pachetede tigari ascunse în uşi metalice

tigari usi

Aseara, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager într-un autocar cu destinaţia Franţa, un cetăţean român, în vârstă de 21 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, precum şi în remorca ataşată de acesta, în urma căruia echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în două uşi metalice transportate, cantitatea totală de 17.180 de ţigarete (859 de pachete), de diferite mărci, de provenienţă duty-free.

Cu privire la cele constatate, tânărul pasager a declarat că ţigările îi aparţin şi că urma să le comercializeze în Franţa. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 3.866 de lei, de către autoritatea vamală şi sancţionarea contravenţională a tânărului cu amendă în valoare de 8.000 de lei.