Vaslui | Permis de conducere fals descoperit la Albita

permis fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Albița, respectiv S.P.F. Huşi efectuează cercetări cu privire la doi cetăţeni din R. Moldova, care au prezentat la controlul de frontieră permise de conducere false.

În data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei pentru a ieşi din ţară, cetățeanul din R. Moldova V.I., în vârstă de 33 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în R. Moldova. Câteva ore mai târziu, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi– I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Drânceni, un ansamblu de vehicule format din microbuz, înmatriculat în R. Moldova şi remorcă, înmatriculată în Lituania, condus de cetăţeanul din R. Moldova M.G., în vârstă de 34 de ani.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la controlul de frontieră, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că cele două permise de conducere nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că V. I. este posesor de permis de conducere, dar că acesta i-a fost retras pentru o perioadă de 36 de luni şi că M.G. nu deţine premis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras şi
conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv