Vaslui| O fetiță cu părinți plecați în străinătate, violată timp de 4 ani de bunicul vitreg

viol-minora-2

Ieri, 12 noiembrie, un bărbat de 41 de ani, din Vaslui, a fost arestat preventiv pentru viol. Acesta a agresat sexual o minoră în repetate rânduri. Inculpatul susține că fetița l-a ademenit.

În 2017, pe când victima avea 10 ani, părinții ei au plecat în străinate lăsând-o în grija bunicii materne și a concubinului acesteia.

Timp de 4 ani, minora a fost violată de bunicul vitrig. De frică și de rușine, a ținut totul secret până în momentul când a plecat în afara țării, alături de părinții ei.

După ce au aflat ce i s-a întâmplat, aceștia au anunțat bunica, solicitându-i să alerteze Poliția. Ulterior, fetița a revenit în țară împreună cu mama sa, pentru oferi informații anchetatorilor.

Agresorul a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu aceasta, dar „s-a scuzat” spunând că aceasta ar fi fost de acord. El a declarat că a întreținut acte sexuale cu fata doar în acest an, nu și în trecut. În apărarea sa a susținut că, de fapt, ar fi fost ademenit de copilă.  

„În data de 12 noiembrie 2021, urmare a cercetărilor efectuate, față de un prezumtivul autor, bărbat în vârstă de 41 de ani, a fost pusă în mișcare acțiunea penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat Judecatoriei Vaslui cu propunere de arestare preventivă, instanță care a admis solicitarea și a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. În cauză se efectuează continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și agresiune sexuală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.