Vaslui | O adolescentă a murit în ambulanță, sub ochii părinților. Fata se tratase acasă pentru febră și tuse

Caz tragic în comuna Tăcuta din județul Vaslui. O fată de 15 ani a murit în brațele medicilor de pe Ambulanță. Aceasta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână, dar se simțise rău în ultimele zile, având febră și tuse, dar a refuzat până în ultimul moment să meargă la medic.

Miercuri seară, mama ei i-a făcut un test anti Covid-19, pe bază de salivă, iar rezultatul a ieșit negativ. Joi dimineață, starea de sănătate i s-a agravat și a mers la cabinetul medical din sat. În urma consultului, personalul medical a constatat că avea o saturație de 80% a oxigenului din sânge. La fața locului a fost solicitată un echipaj al Seviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui și unul de Terapie Intensivă Mobilă (TIM).

Din păcate, în drum spre unitatea medicală, adolescenta a intrat în stop-cardiac și a decedat sub ochii părinților.

„Solicitarea la 112 a fost făcută de asistentul medical din dispensar pentru o fată de 15 ani care tușește și face febră de câteva zile. La fața locului a fost alocat un echipaj B2, cu asistentă, iar acolo a fost găsit și medicul de familie și asistentul medical, care acordau îngrijiri minorei. Pe lângă simptomele pe care copila le avea, medicul de familie a spus că aceasta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână. În momentul preluării de către echipajul de pe ambulanță, fata avea saturație de aproximativ 80%, iar restul parametrilor îi avea relativ buni. Deși era conștientă, s-a solicitat sprijinul medicului de pe Terapie Intensivă Mobilă. Pe drum, până să se întâlnească cu echipajul TIM, adolescenta a intrat în stop cardiac. Din momentul când a intrat în stop până când a ajuns medicul urgentist au trecut opt minute, timp în care echipajul de pe ambulanță a efectuat manevrele de resuscitare. Când cele două echipaje s-au întâlnit, manevrele au fost continuate de către cei de la TIM, pentru alte aproximativ 50 de minute, însă din păcate, copila nu a ieșit din stop cardiac. Medicul urgentist a declarat-o decedată”, a declarat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

După declararea decesului, trupul neînsuflețit al minorei a fost transportat la Spitalul Județean Vaslui, medicul legist urmând a stabili cauza morții.