Vaslui | Noi descoperiri arheologice de valoare, aduse la lumină în situl Albești-Cetățuie

Echipa de arheologi din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, condusă de dr. Alexandru Berzovan, cercetător științific în cadrul Institutului de Arheologie din Iași, a făcut noi descoperiri arheologice valoroase în situl „Cetățuie”, comuna Albești. Dincolo de obiecte precum vase ceramiceori fusaiole, un interes deosebit prezintă o locuință adâncită, din perioada secolelor V–III înainte de Hristos, din care a fost recuperat un inventar foarte bogat, inclusiv un fragment de amforă de Thassos.

Vestea a fost dată de dr. Mircea Oancă, muzeograf în cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad. Prin intermediul unei postări pe contul său de socializare, acesta și-a anunțat prietenii virtuali căechipa de arheologi din care face parte a continuat,și în 2023, cercetarea în cetățuia getică din comuna Albești, datată în perioada de început a celei de-a doua Epoci a Fierului (secolele V-III înainte de Hristos), unde au fost scoase la lumina zilei noi descoperiri valoroase.

Cercetarea din situl arheologic a fost făcută de colectivul format din dr. Alexandru Berzovan, din cadrul Institutului de Arheologie Iași, în calitate de responsabil de șantier, și muzeografii bârlădeni dr. Mircea Oancă, drd. Adrian Gîlea și dr. Mircea Mamalaucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *