Vaslui | Noi autocare cu refugiati au ajuns in tabara din Husi

autocare refugiati

În ultimele 24 ore, 532 de ucraineni au sosit în tabăra mobilă de tranzit din municipiul Huși, 458 dintre acestea plecând mai târziu spre București.

41 de cetățeni ucraineni au fost cazați în municipiul Huși, iar o fată în vârstă de 15 ani a necesitat îngrijiri medicale, aceasta fiind preluată de ambulanța SMURD și transportată la C.P.U. Huși. Alte 32 persoane fugite din calea războiului au preferat să fie cazate în tabăra mobilă din Huși sau au optat să fie transferate în județul Iași.

Au părăsit tabăra și ultimele persoane care s-au adăpostit aici peste noapte, astfel că, în acest moment, toate cele 288 locuri sunt disponibile.

Toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații sunt în legătură permanentă și colaborează foarte bine pentru ca persoanele care se refugiază din fața războiului să treacă mai ușor prin aceste momente. Alte spații vor fi puse la dispoziție în funcție de numărul de refugiați care solicită cazare în județul Vaslui. Situația este în dinamică, datele cu privire la locurile de cazare modificându-se continuu pe parcursul zilei.

În această dimineață, 11 autocare au început deplasarea spre punctele vamale Palanca și Căușeni din Republica Moldova, pentru a aduce în Romania persoanele care fug din calea războiului din Ucraina.