Vaslui | Mortul a lipsit de la propria inmormantare

inmormantare

Situatie tragi-comica in satul Epureni comuna Duda, relateaza Vremea Noua. Miercuri, mai multi sateni s-au strans la biserica sa conduca un batran pe ultimul drum, gasit mort in casa. Conform politistilor acesta a murit din cauze naturale dar trupul barbatului a fost dus la IML.

Intrucat barbatul nu avea rude apropiate, mai multi sateni cat si Primaria s-au ocupat de organizarea inmormantarii. Trupul defunctului urma sa fie ridicat de la morga de catre reprezentantii primariei doar ca, in ziua inmormantarii si probabil din cauza unei comunicari defectuoase cu IML, sicriul cu batranul nu a mai ajuns la inmormantare.

Conform legii, pentru ca batranul nu avea apartinatori a fost declarat caz social iar trupul trebuie sa stea la morga 10 zile. In aceasta situatie, preotii au tinut o slujba de binecuvantare a mancarii iar cei prezenti au primit alimente de pomana de sufletul mortului.

Acum se asteapta expirarea termenului legal prin care satenii si Primaria pot sa ridice trupul barbatului ca sa-l ingroape crestineste.