Vaslui | Masini incendiate intentionat intr-o parcare din Barlad

masini incendiate

Azi-noapte, pompierii militari din cadrul Detașamentului Bârlad au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la un autoturism parcat în municipiul Bârlad, pe bulevardul Epureanu, în zona parcării ProLife.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la un autoturism și exista riscul de propagare la alte trei automobile parcate în apropiere. Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție, primul sector, pentru lichidarea incendiului la autoturismul cuprins de flăcări, iar cel de-al doilea sector, pentru protecția autovehiculelor aflate în pericol. După aproximativ zece minute, incendiul a fost lichidat.
Nu au fost înregistrate victime.

Au fost afectate două autoturisme (marca Ford, respectiv marca Skoda). La autoturismul marca Ford a fost distrus compartimentul motor și au fost afectate sistemele de răcire și climatizare, precum și bordul. La autoturismul marca Skoda au fost degradate sistemul de semnalizare și o oglindă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Cercetările privind circumstanțele izbucnirii acestui incendiu sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens.