Vaslui| Mamă și fiică, condamnate pentru că au comandat uciderea unui bărbat

arest catuse

Laura L., de 31 de ani, și Maria B., de 74 de ani, ambele din localitate Măscurei, județul Vaslui, au fost condamnate la doi ani de închisoare cu executare după ce au comandat ca soțul Laurei L., în vârstă de 40 de ani, să fie omorât.

În luna august, cele douã femei, mamã si fiicã, au planificat în detaliu moartea lui Gheorghe L. L-au contactat pe un nepot de-al bătrânei, care urma să-l ademenească în pădure pe cel vizat, să-l stranguleze cu o sfoară, după care să-l atârne de un copac ca să pară ca acesta s-a sinucis. Pentru acest „serviciu” inculpatele ofereau 5.000 de lei.

Bărbatul tocmit să comită crima s-a speriat și a informat Poliția din Bârlad, care au organizat un flagrant în care cele două au fost suprinse exact în toiul indicatiilor date celor care aveau sã le ucidã sotul.

Ele îsi doreau ca bãrbatul sã moarã, ca sã mosteneascã averea, întrucât cele douã case din gospodãrie erau pe numele bãrbatului care urma sã fie victimã. Totul era planificat a se desfãsura în cursul zilei de 31 martie.

Laura L. și Maria B. au fost reținute pe 1 aprilie, iar vineri, 12 noiembrie, judecãtorii din cadrul Curtii de Apel Iasi le-au condamnat definitiv.