Vaslui | Incendiu la sediul Primariei din Gherghesti

incendiu gherghesti

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Bârlad au fost solicitați să intervină pentru limitarea și lichidarea unui incendiu provocat într-o încăpere din sediul Primăriei comunei Gherghești. Către sediul Primăriei Gherghești au fost deplasate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate.

Într-o primă fază, lupta cu flăcările a fost dusă de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gherghești. Incendiul a fost localizat de SVSU Gherghești, pompierii militari ajutând la lichidarea acestuia. La fața locului a mai ajuns doar o autospecială de stingere cu apă și spumă, restul autospecialelor fiind întoarse din drum.

Au ars o ușă din material plastic, un toc de ușă și a fost degradată tencuiala pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați. Nu au fost înregistrate persoane rănite. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost acțiunea intenționată. Cercetările privind circumstanțele producerii acestui incident sunt efectuate de instituțiile statului abilitate în acest sens