Vaslui | În patru școli elevii vor primi o masă caldă în următorul an școlar

masa calda 1

Începând cu 13 septembrie 2021, prima zi din anul școlar 2021 – 2022, elevii vasluieni care urmează cursurile la Școala Gimnazială nr. 1 Cepești, comuna Bogdănița, Școala Gimnazială „Teodor Juncu” Băcești, Liceul Tehnologic „Ghenuță Coman” Murgeni și Colegiul Economic „Anghel Rugină” din Vaslui vor primi câte o masă caldă la școală.

Copiii care merg la școală în aceste unității de învățământ vor beneficia fie de o masă caldă, fie de un pachețel format dintr-un sandwich și un fruct, în valoare de 10 lei/zi/copil. Suportul alimentar va conține produse de panificație, produse din carne, lactatea, legume și fructe.

Pachetul alimentar va conține: produse de panificație (pâine feliată sau batoane/chifle) 80 g – maximum 50% din greutatea totală a pachetului; produse din carne și/sau brânzeturi/derivate din lapte 40 g – minimum 25% din greutatea totală a pachetului; legume (roșii, castraveți, salată sau alte produse similare) 40g – maximum 25 % din greutatea totală a pachetului. La acestea, se va adăuga un fruct. La rândul său, masa cald va fi preparată conform principiilor ce trebuie respectate în pregătirea mâncării pentru copii. Pentru copiii cu diabet, intoleranță la lactoză sau alte probleme de natură medicală, se va asigura regimul alimentar prescris de medicul specialist.