Vaslui | Factură record la gaze de 33,5 milioane de lei pentru o bătrână

WhatsApp Image 2022-01-20 at 10.09.55

O femeie de 70 de ani din Muntenii de Jos, județul Vaslui, a primit o factură record la gaze, în valoare de 33,5 milioane de lei, relatează Ziarul de Vaslui.

Consumul înregistrat era de 146.525,153 MWH, de la un index de 1.251 mc, înregistrați la ultima citire a contorului, la un index de 13.626.428 mc, deși bătrâna își încălzește casa cu sobe cu lemne, singurii consumatori de gaz fiind aragazul și centrala folosită pentru încălzirea apei.

„Săptămâna trecută, când a primit mama factura, eu eram în alt colț al țării. M-a sunat panicată că a venit factura la gaz, de 33 milioane lei vechi. Săraca, era atât de bulversată citind atâtea cifre și probabil că nu îi venea să creadă că, de fapt, factura e în lei noi”, a declarat pentru Ziarul de Vaslui băiatul femeii, Gabriel Mereuță.

Pensionara s-a prezentat la ghișeele Gaz Est, pentru a cere explicații, ulterior fiind emisă o altă factură tot greșită. După o altă sesizare situația s-a remediat.

„Nu au fost probleme. Au recunoscut că este o eroare și au emis o factură, de 1.700 lei. Normal, și aceea era mult prea mare. În final, după un alt drum, a fost emisă o factură de 200 lei. E bine că totul s-a terminat cu bine, chiar dacă asta a însemnat nervi, timp și câteva drumuri pentru o femeie de 70 ani. Eu m-am întors abia azi în oraș și am fost șocat când am văzut factura inițială”, a povestit băiatul femeii.