Vaslui | Elicopterul SMURD solicitat aseara pentru un copil de 7 ani cazut in raul Barlad

Doi copii de 7 respectiv 9 ani au fost in pericol de a se ineca in raul Barlad. Copilul de 7 ani a căzut de pe malul abrupt al râului, s-a lovit la cap, după care s-a rostogolit și a ajuns cu fața în jos in apa. Fratele său a încercat să îl salveze, dar a fost cât pe ce să se înece, neștiind să înoate.

În sprijinul celor doi frați au intervenit alți doi minori, cu vârste de 15, 16 ani. Aceștia i-au scos din apă și au sunat la numărul unic pentru situații de urgență, 112.

Echipajul TIM nu a putut ajunge cu ambulanța lângă copiii aflați în pericol, deoarece digul de protecție al râului era blocat de trei piloni, astfel că s-au deplasat circa 700 metri cu tot echipamentul necesar.

Copilul de 7 ani era în stare de semiconștiență, iar cel de 9 ani era conștient, dar acuza stari de voma. Ambii au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, iar după investigațiile preliminare, minorul în vârstă de 9 ani a fost internat la secția Pediatrie, iar cel de 7 ani a fost stabilizat în Unitatea de Primiri Urgențe.

In cazul minorului în vârstă de 7 ani s-a cerut transferul cu elicopterul SMURD la o unitate medicală din municipiul Iași.