Vaslui | Elevii din mediul rural, cu conditii ca la oras

Conditii ca la oras pentru 150 de elevi din satul Bărbosi. Scoala in care ei studiaza nu beneficiaza in acest moment de facilitati dar cu sprijinul unei asociatii, va avea caldura si aer conditionat.

Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni din judetul Vaslui, a cerut ajutorul asociatiei Narada pentru a transforma clasele scolii, construite cu multi ani in urma, in spatii confortabile, adecvate educatiei.

Vasile Țabără-primar:Scoala am intretinut-o cum am putut, fondurile nu au fost niciodata suficiente sa modernizam sau sa mentinem scoala la un nivel foare bun”.

Unitatea de invatamant a fost ridicata la debutul mandatului sau, inceput in urma cu 21 de ani. Fara fondurile necesare intretinerii constante, aceasta s-a degradat in timp. Reteaua electrica prin care se asigura incalzirea scolii este depasita ceea ce expune copiii la pericole si pentru ca nu are o capacitate suficient de mare in clase este frig. Instalatia electrica folosita la incalzire va fi inlocuita, iar vara, elevii se vor racori cu aer conditionat.

Vasile Țabără-primar: „De-a lungul timpului, caloriferele, radiatoarele electrice nu au mai functionat si iarna era greu de desfasurat activitatea scolara aici”.

Acum, scoala din satul Barbosi, frecventata de 150 de copii a intrat in proiectul HartaEdu – intreaga retea de electricitate este in curs de inlocuire iar edilul isi doreste sa instaleze si unitati de aer conditionat.

Andreea Munteanu, fondator Asociatia Narada: „Dat fiind faptul ca in Barbosi avem o comunitate de copii si oamni care sunt deja vulnerabili si expusi la cat mai multe pericole, iar in aceste comunitati scoala este locul in care ei se simt in siguranta”.

HartaEdu, platforma-voce a scolilor din Romania, pe care s-au inscris inca inainte de lansarea oficiala 120 de alerte este un instrument care poate fi folosit nu doar de profesori, ci de oricine doreste sa semnaleze o urgenta din invatamant.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!