Vaslui | Doi tineri au fost reținuți după ce au furat peste douăzeci de mii de lei

Tineri-retinuti-pentru-furt-calificat-840x500

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Iana au documentat și probat activitatea infracțională a doi bărbați, din localitate Rugăria, comuna Voinești, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Iana au documentat și probat activitatea infracțională a doi bărbați, în vârstă de 22, respectiv 18 ani, din localitatea Rugăria, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în data de 03/ 04iulie2022, bărbații cercetați ar fi pătruns, fără drept, prin escaladarea gardului, în curtea locuinței persoanelor vătămate, un bărbat în vârstă de 86 de ani și o femeie în vârstă de 74 de ani, din localitatea Rugăria, iar ulterior, prin forțarea unei ferestre, ar fi pătruns în locuința acestora, de unde ar fi sustras suma de 20.400 de lei.

Prejudiciul creat în urma săvârșirii infracțiuni a fost recuperat în proporție de 80 %.

În cursul zilei de ieri, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii au luat față de cei doi bărbați măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Astăzi, aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbaților.