Vaslui | Doi copii născuți prematur în Ucraina, salvați în România. Vor fi transferati la Barlad

prematuri

În urmă cu o lună și 13 zile, într-un climat extrem de tensionat, într-o maternitate din Odessa, o tânără mamă aducea pe lume doi micuți născuți prematur, la numai 30 săptămâni. Imediat după nașterea prematură, cei doi gemeni au avut nevoie de îngrijiri speciale, doar că, între timp situația din Ucraina s-a schimbat radical.

Viața celor doi micuți născuți prematur era permanent pusă în pericol, astfel că medicii și părinții căutau soluții salvatoare. Au luat legătura cu autoritățile din domeniul situațiilor excepționale din Republica Moldova, iar cu ajutorul primit de la Crucea Roșie, copiii au ajuns cu bine la punctul de trecere a frontierei Palanca.

De acolo, micuții și mama acestora au fost preluați de o ambulanță de terapie intensivă mobilă aparținând SMURD Republica Moldova, aceștia traversând cu bine țara vecină. În urmă cu foarte puțin timp, echipajul ambulanței, mama și copilașii au intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Albița, urmând a fi duși în Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” Huși.

De aici, copiii și mama acestora vor fi preluați de ambulanța SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă), care îi vor transfera la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Elena Beldiman” Bârlad. Mama copiilor speră ca totul să fie bine și a ținut să le mulțumească tuturor celor implicați în acțiunea de salvare a celor doi bebeluși.