Vaslui | Depozite de gunoi neconforme au fost închise

platforma-de-gunoi4

Au fost închise ultimele depozitele de gunoi neconfore din orașele Bârlad, Huși și Negrești, din județul Vaslui. Potrivit legii, zonele din jurul acestora vor fi monitorizate în următorii 30 de ani pentru a diminua riscul de poluare și pentru a se avea în atenţie pânza freatică, apele de suprafaţă şi tasarea.

Închiderea tuturor gropilor de gunoi neconforme cu normele Uniunii Europene şi construirea platformei ecologice de la Roşieşti a reprezentat obiectivul de bază al proiectului numit „Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Vaslui”, realizat cu peste 40 de milioane de euro, bani europeni în cea mai mare parte.

La nivelul judeţului Vaslui, acest sistem integrat de management al deşeurilor este funcţional în prezent şi chiar dacă, aşa cum susţine conducerea Consiliului Judeţean, mai sunt o serie de lucruri de realizat, graţie acestei investiţii, judeţul Vaslui este în prezent un judeţ curat.

Marea problemă care rămâne, însă, este colectarea selectivă a deşeurilor, care se realizează încă într-un procent mult prea mic, sub 3%, faţă de cât impun normele Uniunii Europene.