Vaslui | Condamnați după ce au eliberat adeverințe false

arest_preventiv

Magistratii de la Tribunalul Vaslui au condamnat la inchisoare cu suspendare sau cu amanarea executarii pedepsei, 15 medici si asistente de la o clinica medicala din judetul Bacau care avea punct de lucru si in Vaslui, acestia fiind acuzati de fals intelectual dupa ce au eliberat adeverinte medicale in vederea obtinerii permisului auto unor persoane cu afectiuni grave.

In acelasi dosar, proprietara clinicii, condamnata anul trecut pentru trafic de influenta intr-o alta cauza penala, a fost condamnata la 3 ani de inchisoare pentru instigare la fals material in inscrisuri oficiale, 60.000 lei amenda pentru instigare la folosire a instrumentelor false si 3 ani inchisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat. Totodata, a fost condamnat la un an de inchisoare pentru instigare la fals intelectual, cu amanarea aplicarii pedepsei cu un termen de supraveghere de 2 ani, proprietarul unei scoli de soferi din Vaslui, in timp ce un medic psihiatru din Bacau, trimis initial in judecata in acelasi dosar, a fost achitat.

Ancheta in acest caz a fost demarata dupa ce fostul presedintele al Colegiului Medicilor Vaslui, dr. Mioara Dascau, a depus o plangere la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui, acuzand ca printre cei care au reusit sa obtina fisele medicale necesare pentru a se inscrie la scoala de soferi se numara inclusiv persoane diagnosticate cu epilepsie.