Vaslui | Carti de identitate false descoperite la Albita

Cărţi de identitate false, oprite din drumul către Germania

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri într-un autoturism înmatriculat în R. Moldova, cetățenii din R. Moldova C.V. şi S.I., în vârstă de 36 de ani, respectiv 39 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse, în portofelele celor doi bărbaţi, două cărți de identitate, cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că au procurat cărţile de identitate de la o persoană necunoscută, contra sumei de 50 euro fiecare și urmau să folosească documentele în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în ambele cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.