Vaslui | Carte de identitate falsa, ascunsa in bagaje, descoperita la Albita

Carte de identitate falsă ascunsă în bagaj,

Azi noapte, în jurul orei 00.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Ford Focus, înmatriculat în Polonia, cetățeanul din R. Moldova P.A., în vârstă de 27 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, în urma căruia echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă, în bagajul personal al bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe aceasta fiind imprimată propria fotografie.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conaţional, ale cărui date nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 100 de euro și că urma să folosească documentul pentru a se angaja mai uşor într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.