Vaslui | BMW cautat in Italia, gasit in curtea unui taran din Râşeşti

bmw

Ieri, in urma unor informatii primite, poliţiştii din cadrul Biroului pentru
Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere au organizat şi desfăşurat o acţiune punctuală pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate, pe raza localităţii de frontieră Râşeşti.

În cadrul acţiunii a fost identificat în curtea imobilului unui localnic un autoturism marca BMW, fără numere de înmatriculare. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia.

Cu privire la aspectele constatate, proprietarul terenului pe care a fost descoperit autoturismul a declarat că acesta a fost adus în urmă cu câteva zile de către doi cetăţeni din R. Moldova ale căror nume nu le cunoaşte şi parcat în curtea sa, cu acordul lui.

Acesta a mai declarat că în momentul parcării autoturismului, cei doi bărbaţi i-au ridicat plăcuţele de înmatriculare, l-au încuiat şi au plecat fără să lase o cheie de rezervă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 96.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.