Vaslui | Băut și pus pe scandal a dat foc casei părintești

incendiu-barlad-696x522

Un bărbat de circa 30 de ani a provocat un incenciu la locuința părinților, de pe strada 1907 din Bârlad, în jurul orei 8.00 . Acesta a ajuns acasă beat și a pornit un scadal. Mama și tatăl lui au părăsit casa, iar piromanul a dat foc unor lucruri dintr-o cameră.

Alarma a fost dată de mătușa tânărului, care locuiește în aceeași curte. Din fericire pompieri au intervenit rapid și au lichidat incendiul. Nu s-au înregistrat victime.

„Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit  într-o locuință  din municipiul Bârlad, pe strada 1907. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta într-o cameră a locuinței, unul dintre vecini încercând să asigure prima intervenție. Nu au fost persoane surprinse în incendiu.  După aproximativ 15  minute, incendiul a fost lichidat. Au ars: un pat, o saltea, o fereastră,  o ușă,  diverse textile și documente. S-au degradat aproximativ 20 metri pătrați tencuială.  Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spațiu închis”, a precizat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Vinovatul a fost găsit ascuns într-o magazie și predat polițiștilor, care au deschis un dosar penal pentru distrugere.