Vaslui | Barbat amendat cu 700 lei dupa ce a produs un incendiu de vegetatie pe o suprafata de 3000 mp

incendiu vegetatie

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din municipiul Vaslui, pe strada Delea. La fața locului a fost prezent și un echipaj al Poliției Locale Vaslui.

La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta pe aproximativ 2500 metri pătrați vegetație uscată și exista pericolul de propagare la doi stâlpi de electricitate (stâlpi din lemn tratați cu creozot de cărbune) pe care erau ancorate cabluri electrice de joasă tensiune, precum și cablurile unui distribuitor TV din localitate. Persoana care inițiase arderea suferise arsuri minore, însă nu a necesitat îngrijiri medicale.
După aproximativ 20 minute, incendiul a fost lichidat.

Au ars aproximativ 3000 metri pătrați vegetație uscată, fiind salvate bunurile aflate în pericol. Persoana care a inițiat arderea (A.M.) a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 700 lei.

„Pe această cale, reamintim vasluienilor că la finalizarea oricărei intervenții se raportează și coordonatele GPS ale suprafețelor de teren afectate de arderile necontrolate ale vegetației uscate. Aceste coordonate sunt raportate către APIA Vaslui. De asemenea, către această instituție sunt raportate și suprafețele afectate”, a transmis ISU Vaslui.