Vaslui | Baiatul care a produs accidentul din Perieni a murit iar fata este in stare grava la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi

accident perieni

Un tanar in varsta de 18 ani si-a pierdut viata, in aceasta dimineata, iar prietena sa a fost grav rănită, dupa ce s-au răsturnat cu mașina în apropierea localității Perieni. Potrivit polițiștilor, baiatul nu detinea permis de conducere, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului, mașina răsturnându-se de mai multe ori.

Tragedia a avut loc in jurul orei 2 dimineata. Tânărul se afla la volanul unui autoturism, iar iubita lui se afla pe locul din dreapta. Niciunul dintre cei doi nu purta centura de siguranţă, iar la un moment dat, în zona localităţii Perieni din Vaslui, tânărul a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a răsturnat de mai multe ori. În urma impactului, atât băiatul, cât şi iubita lui, o fată în vârstă de 17 ani, au fost proiectaţi în afara maşinii.

Bogdan Gheorghiță – purt. cuv IPJ Vaslui: „În urma accidentului a rezultat decesul tânărului și vătămarea corporală a unui pasager, o tânără de 17 ani , ambii din comuna Iana, județul Vaslui. Conducătorul autoturismului nu deținea permis de conducere. În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, urmând a fi efectuate cercetări pentru a stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.”

Salvatorii de pe ambulanţă l-au găsit pe adolescent în sanţ, inconştient. Au reuşit să îl menţină în viaţă şi l-au dus la Spitalul Municipal Bârlad, însă starea lui s-a înrăutăţit,si a fost declarat decesul. Fata de 17 ani a fost transferata în stare gravă cu elicopterul la Spitalul de copii din Iaşi.

Tamara Roșu – șef UPU Spital de copii Iași: „Fetița de 17 ani a fost victima unui accident rutier, pasager pe scaunul din dreapta, fără centură de siguranță. Este cu un politraumatism, cu indice de severitate lezional mare, are traumatism cranio-cerebral, contuzie hepatică, pulmonară, fracturi costale șiu fractură cominutivă deschisă la nicelul unei gambe. Este în Unitatea de Primire Urgențe pentru consulturi multidisiplinare, stabilizare, imagistică și va fi internată în secția de ATI.”