Vaslui | Asistatii sociali din comuna Feresti au fost chemati sa vina cu topoarele in fata Primariei

bataie-cu-toporul

Anunt inedit al Primariei Comunei Feresti. Asistatii sociali au fost chemati sa vina cu topoarele in fata Primariei pentru ca trebuie sa crape lemnele scolii.

 „Toți beneficiarii de ajutor social, apți de muncă, să vină mâine dimineață, în fața primăriei, la ora 8, cu un topor asupra lor pentru a merge la școală la crăpat lemne! (Și bărbați și femei)”, se mentioneaza in anuntul Primariei.

Postarea a fost primita cu entuziasm de locuitorii comunei si a starnit amuzament. „Dar eu cred că nu încap toți în curtea școlii, la câți sunt”, a scris Nicu C. O alta persoana a intrebat daca asistatii pot veni si cu drujba. 

“Noi avem vreo 60 de oameni apți de muncă care primesc ajutor social. Și în urma anunțului de pe Facebook-ul primăriei au venit vreo 30 de persoane. Avem de despicat vreo 85 de metri cubi de lemne și e normal să folosim oamenii de la 416. De menționat, că lemnele acestea sunt pentru la anul, fiindcă noi așa facem la Ferești. În anul în curs achiziționăm lemne pentru anul viitor pentru a fi uscate și a da randamente bune la căldură. Ieri nu am terminat lemnele de despicat, dar suntem în grafic”, a spus primarul Sebastian Arteni pentru Vremea Noua.

Pentru o singură persoană, ajutorul este de 160 de lei, pentru o familie cu doi membri ajunge la 220 de lei. La Ferești cel mai mult primește o familie, care ridica 530 de lei.