Vaslui | Asfalt pentru locuitorii din Negrești și satele aparținătoare

asfalt-4

După o lungă perioadă de timp, în care s-a făcut procedura de licitație, și aproximativ 5 luni de contestații ale unor firme care au participat la licitație, primarul orașului Negrești, Cristinel Rusu, a semnat contractele de execuție pentru proiectul „Reabilitare și modernizare drumuri în Negrești și satele componente Poiana, Valea Mare, Parpanița și Căzănești”.

Vor fi asfaltate drumurile, vor fi executate rigole și acostamente betonate, poduri și podețe pe cinci loturi, după cum urmează: LOT I – str. Abator, în lungime de 0,783 Km; LOT II – sat Poiana, în lungime de 2,095 Km; LOT III – sat Valea Mare, în lungime de 2,175 Km; LOT IV – sat Parpanița, în lungime de 3,775 Km și LOT V – sat Căzănești, în lungime de 3,06 Km. În total, a precizat primarul Cristinel Rusu, vor fi  asfaltați aproximativ 11,9 Km de drumuri, vor fi executați 16,4 Km de rigole betonate și 63 de podețe.

„Valoarea investiției se ridică la aproximativ 14,2 milioane lei, fonduri alocate de Guvernul României prin PNDL. După depunerea garanției de lucrări de către firmele câștigătoare ale licitației, vom da Ordinul de începere a lucrărilor. Termenul de finalizare este 31.12.2022. Mulțumesc tuturor celor care au muncit la aceste proiecte, cu mulțumiri speciale colegilor de la investiții: Nelu Rotariu, arhitect șef, și Ionuț Scurtu, șef Birou Investiții. Lucrăm la acest proiect din prima lună de mandat și vom face tot posibilul să-l finalizăm cu succes și în termen. La finalizarea acestui proiect, toate cele șase sate aparținătoare vor fi asfaltate și legate de oraș printr-un drum asfaltat. Vă mulțumesc pentru înțelegerea și sprijinul dumneavoastră”, a scris primarul Cristinel Rusu pe pagina sa de socializare.