Vaslui | Arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corpului, pentru un bărbat surprins de incendiu

61c4fec7-cfac-4c23-982c-6ee1801d39c5

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Popeni, comuna Zorleni. La fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip B aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiulnse manifesta intr-o cameră de locuit, în bucătărie și un hol, existând pericolul de propagare la întreaga locuință precum și două anexe gospodărești. De asemenea, a fost găsită o persoană de sex masculin care prezenta arsuri pe o mare suprafață a corpului. Victima a fost transportată la ambulanță SAJ pentru îngrijiri medicale. Victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 67 ani, a fost diagnosticată cu arsuri de gradele II și III pe aproximativ 80% din suprafața corpului.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Au ars două uși, două ferestre, diverse piese de mobilier, produse textile și bunuri electrocasnice.

S-au degradat: planșeul locuinței peno suprafață de aproximativ 30 metri pătrați, tencuiala peno suprafață de circa 100 metri pătrați, o sobă cu acumulare de căldură și diverse produse textile ori material plastic.

Au fost salvate celelalte încăperi ale locuinței și anexele gospodărești.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este aruncarea de lichide combustibile peste jarul dintr-o sobă cu acumulare de căldură.