Vaslui | Accident teribil la Badeana. 5 oameni au murit iar 7 au fost ranite. Plan rosu de interventie

accident 2

Un groaznic accident rutier a avut loc in jurul orei 02.00, pe drumul european 581, in dreptul localitatii Badeana. Un sofer care conducea o masina inmatriculata in judetul Bacau, a efectuat o depasire neregulamentara si a lovit frontal un autoturism in care se aflau doua cupluri din Iasi, insotite de un copil. In accident a fost implicata si masina depasita, in care se afla un cuplu din Bulgaria.

Toate persoanele din masina inmatriculata in Bacau au decedat. Acestea erau din localitatea galateana Gohor. In masina, se aflau doua tinere de 17 si 19 ani si doi barbati de 26 respectiv 31 ani. Soferul din Iasi a decedat si el. In masina se aflau doua cupluri si un copil care se intorceau din concediul petrecut in Grecia. In masina de Bulgaria, ambele persoane au fost ranite

„La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite 12 victime dintre care 8 erau încarcerate. Dintre victimele încarcerate, 4 persoane au fost găsite decedate. Au fost transportate la spital 8 victime, dintre care 3 în stare foarte gravă.  Cu toate eforturile depuse de medicii de la Spitalul Municipal „Elena Beldiman”, una dintre cele opt victime a decedat. În total, sunt 5 persoane decedate (dintre care una este minoră) și 7 persoane rănite, dintre care, două victime sunt într-o stare foarte gravă”, a precizat Marius Stanciu, purtator de cuvant ISU Vaslui.

O fata de 13 ani care se afla in masina de Iasi a fost transferata la Spitalul Sf. Maria. De asemenea, o femeie de 25 ani, pasagera in aceeasi masina a ajuns in coma la Spitalul de Neurochirurgie.

„Cetățenii din Bulgaria, soț și soție, sunt încă în investigație, dar sunt în afara oricărui pericol. O fata de 19 ani, din comuna Priponești, a decedat la CPU, din cauza rănilor foarte grave suferite, o minoră de 13 ani a fost transferată la Chirurgie infantilă la Iași, cu fractură de claviculă, iar o femeie de 35 de ani a fost operată la noi, la spital, fiind diagnosticată cu ruptură de splină, contuzie hemitoracică stângă, contuzie renală stângă, Traumatsm Cranio Facial, fractură de femur stâng, treimea medie. Este la ATI Reanimare, în comă de gradul 2, cu HTA 8, medicii fiind rezervați privind șansele de supraviețuire. O alta  femeie de 33 de ani, a fost transferata la spitalul judetean Vaslui si de acolo la Neurochirurgie Iasi, cu sanse minime de supravietuire. Trebuie să felicit medicii bârlădeni care s-au mobilizat exemplar, ca și toate cadrele medicale din CPU, Chirurgie, ATI Reanimare, pentru rapiditatea cu care s-au deplasat spre spital, după declanșarea codului roșu”, a spus Daniela Borș, managerul spitalului bârlădean

La fața locului au fost deplasate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, cu module pentru descarcerare și o autospecială pentru descarcerarea grea. De asemenea, la fața locului au fost deplasate 6 echipaje SMURD, dintre care 4 ambulanțe tip B2 ( EPA ), o ambulanță tip C1 (TIM) și o autospecială pentru transportul victimelor multiple (ATPVM). De asemenea, la intervenție au participat 3 ambulanțe tip B și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui.  ISUJ „Podul Înalt” Vaslui a intervenit cu 3 ofițeri și 33 de subofițeri, dintre care 17 paramedici.

Acțiunea a fost condusă de inspectorul șef al ISUJ „Podul Înalt” Vaslui, col. Ghiorghe Blagoci.