Vaslui | 7.000 de euro e șpaga pentru angajarea în Spitalul Municipal de Urgență Bârlad

1200x630

La data de 29.10.2020, polițiștii anticorupție din cadrul Serviciului județean Anticorupție Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au pus în executare un număr de 4 mandate de percheziție domiciliară la domiciliul a două persoane, precum și la locațiile folosite de acestea aflate în cadrul unor instituții publice din municipiul Bârlad.

Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, ca urmare a unei sesizări depuse la Serviciul județean Anticorupție Vaslui la data de 06.12.2019.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale și ulterior punerea în mișcare a acțiunii penale față de 2 inculpați, respectiv un angajat al Spitalului municipal de Urgență pentru comiterea a 3 infracțiuni de trafic de influență și 5 infracțiuni de înșelăciune și un angajat al Serviciului județean de Ambulanță Vaslui pentru comiterea a 4 infracțiuni de trafic de influență și 4 infracțiuni de înșelăciune.

În fapt, persoanele mai sus menționate, în perioada 2019 – 2020, au pretins de la mai multe persoane sume de bani  cuprinse între 1000 și 7000 de euro pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului municipal de Urgență Bârlad, Serviciul județean de Ambulanță Vaslui sau la unități de învățământ în calitate de cadre medicale.

În cauză, procurorul de caz a dispus reținerea inculpaților pe o perioadă de 24 de ore.

Iar la data de 31 octombrie 2020, Tribunalul Vaslui a dispus cercetarea inculpaților în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.