Vaslui | 400 pachete de tigari ascunse de un basarabean sub bancheta din spate si compartimentul motor al masinii

In Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova,  în vârstă de 34 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, însoțiți de câine de depistare tutun din dotarea vămii, a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub bancheta din spate și în compartimentul motor al autoturismului, cantitatea totală de 7.800 de ţigarete (390 pachete), de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că țigările îi aparțin și că intenționa să le introducă ilegal în țară, urmând  să fie comercializate pe piața neagră.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 5.850 de lei, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 15.000 de lei și indisponibilizarea mijlocului de transport până la plata amenzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *