Vaslui | 3 dealeri de droguri din Barlad au fost retinuti de DIICOT

Procurorii DIICOT Vaslui au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și efectuare fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație, ambele în formă continuată.

Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada februarie 2023 – iunie 2024, în mod repetat, în baza aceleiași rezoluții infracționale, aceștia au procurat, deținut și vândut droguri de mare risc și substanțe psihoactive către consumatori din municipiul Bârlad. 

De asemenea, pentru creșterea profitului din activitatea infracțională,  în cursul anului 2024, inculpații au constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea, deținerea și vânzarea de substanțe cu efecte psihoactive și droguri de mare risc.

Au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară fiind identificate și ridicate  26  doze drog de mare risc (ADB – BUTINACA),  mai multe comprimate și fragmente de comprimate ecstasy, o sumă de bani în lei, obiecte folosite la prepararea și porționarea drogurilor, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *