Vaslui / 11 elevi si o invatatoare, blocati de politisti intr-un microbuz

microbuz

11 elevi, cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani au fost blocati in Puiesti, intr-o actiune a Serviciului Rutier si Ordine Publica, anunta Vremea Noua. Motivul invocat de politisti, licenta de transport si Inspectia Tehnica erau expirata. La fata locului au ajuns si doi primari de comune care le-au cerut politistilor sa dea drumul microbuzului pentru a-i duce pe copii acasa si sa retina documentele soferului. Numai ca, Nixon Ibanescu, primarul comunei Gherghesti a fost bagat in duba politiei si amendat pentru ca a provocat scandal la fata locului.

„Dacă voiau să fie corecți, puteau  escorta microbuzul d ela Puiești până la Gherghești, lăsau copiii acasă și după aia nu aveau decât să-l țină pe șofer câte zile voiau ei. Atât meritau acești copiicare au făcut onoare județâului câștigând locul I. Văd că la noi sunt mai respectați violatorii și traficanții de droguri, nici decum noi, cei care muncim“, a spus primarul Nixon Ibanescu.

„La fața locului a sosit  primarul comunei Gherghești, care a cerut copiilor să coboare din mașină și să plece pe jos la Gherghești. Polițiștii nu au fost de acord cu inițiativa primarului și au discutat cu învățătoarea să rămână copiii în mașină până la sosire unui alt microbuz care să-i preia. Pentru că a provocat scandal, primarul comunei Gherghești  a fost sancționat  la legea  61/1991,  privind tulburarea liniștii și ordinii publice.”, a precizat Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Copiii au ajuns acasa la miezul noptii, dupa 5 ore petrecute in microbuz.

Foto: Vremea Noua