Vaslui | 10 persoane evacuate dintr-un bloc in urma unui incendiu

incendiu vaslui

Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și două echipaje specializate, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament din localitate, pe str. Hușului, bloc Nr. 154, etaj II.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență într-una dintre camerele apartamentului, iar casa scării era inundata cu fum și alte gaze toxice.

Un echipaj de pompieri a acționat pentru lichidarea incendiului, în timp ce al doilea echipaj de e interventie a procedat la evacuarea persoanelor care nu au apucat să se autoevacueze, persoane aflate la pe același palier cu apartamentul incendiat, precum și la etajele superioare. În total, au fost evacuate 10 persoane.

După câteva minute, incendiul a fost lichidat, pompierii acționând și pentru evacuarea fumului și a gazelor. Au ars: un fotoliu, un dulap, o masă și alte electrocasnice aflate în apartamentul respectiv. Au fost degradate: tencuiala apartamentului (pe o suprafață de aproximativ 45 mp), o ușă, o fereastră, precum și instalația electrică.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului: amplasarea necorespunzătoare a unui mijloc de încălzire față de materialele combustibile din jur (un reșou lăsat să funcționeze pe un fotoliu în timp ce proprietarul era plecat la cumpărături). Nu au fost victime.