Vasile Puscasu recidiveaza, Hotelul Traian incotro?

hotel traian

Omul de afaceri iesean, Vasile Puscasu, recidiveaza: dupa ce a demolat Casa Negruzzi, fara autorizatie, acum a inceput sa execute lucrari de reparatii la monumentul istoric Hotel Traian, atat la interior, cat si la exterior, fara aviz de la Comisia de Monumente.

Seful Directiei Judetene pentru Cultura Iasi, Virgil Babai, sustine ca, in urma unei sesizari, in prezent, institutiile abilitate au demarat anchete in acest context si urmeaza sa se ia masuri legale.

Virgil Babai, director Directia Judeteana pentru Cultura Iasi: „Am primit sesizarea, am inregistrat-o, am retransmis-o la cele trei institutii abilitate sa controleze si sa ia masuri: Inspectoratul de Stat in Constructii, Controlul Urbanistic de la Primaria Municipiului Iasi si Inspectoratul de Politie, Serviciul Criminalistic-Biroul Patrimoniu”.

In replica, omul de afaceri Vasile Puscasu a declarat, pentru Stirile Tele M, ca vrea sa vada mai repede monumentul „frumos” si, chiar daca mai are de obtinut niste avize, a demarat deja lucrarile.

Vasile Puscasu, om de afaceri: „Asta avem in intentie, sa-l facem mai frumos! Sa renovam, dar acum asteptam niste avize!”

Reporter : Am vazut ca pe ici, pe colo, ati inceput deja lucrarile!

Vasile Puscasu: „Da, ce ne permite legea facem, pentru ce trebuie sa luam anumite avize, asteptam!”

Legea spune, negru pe alb, ca nu poti misca nici macar un pai cand vine vorba de un monument istoric, daca nu ai obtinut avizul Ministerului Culturii si autorizatia de la primarie.

Virgil Babai, director Directia Judeteana pentru Cultura Iasi: „In conditiile prevazute de Legea 422 si Legea 50 pe 1991 in care se spune clar ca trebuie sa existe o autorizatie de construire, nu exista exceptii la monumente istorice. Toate lucrarile la un monument istoric se fac cu avizul Ministerului Culturii si cu autorizatie din partea Primariei Municipiului Iasi”.