Video | Vasile Puscasu a blocat accesul in cladire personalului de la Hotel Astoria

Sharing is caring!

Patronul de Hotel Traian interpreteaza legile dupa bunul plac desi in instanta sunt deschise mai multe actiuni pe numele sau.

Hotelurile Traian si Astoria sunt lipite unul de altul iar in trecut acestea apartineau omului de afaceri Danut Prisecariu. Ambele au fost scoase la licitatie dupa falimentul Alimentara SA iar Hotelul Astoria a ajuns in proprietatea FEG Iasi, detinuta de omul de afaceri Cristian Stanciu iar Hotelul Traian a fost preluat de Vasile Puscasu.

Primul a deschis o actiune in instanta prin care contesta procesul verbal in urma caruia firma SC Kirschblute SRL a câştigat la licitaţie Hotel Traian. Kirschblute era deţinut atunci de familia lui Dănuţ Prisecariu, care, ulterior, a vândut hotelul unei firme deţinute de Vasile Puşcaşu.

„Deşi prin hotărârea adunării creditorilor se adoptase un raport de vânzare şi un regulament de vânzare pentru valorificarea pachetului de active Hotel Traian, aparţinând debitoarei, prin hotărârea adunării generale din noiembrie 2018 s-a aprobat un nou regulament de vânzare a acestui pachet de active, deşi nu exista niciun motiv pentru adoptarea unui nou regulament. Singura diferenţă a fost scurtarea termenelor de îndeplinire a etapelor scoaterii la licitaţie şi perfectării vânzării imobilului“, a invocat fundaţia lui Cristian Stanciu în procesul prin care contestă vânzarea Hotel Traian.

Vazandu-se proprietarul unui hotel istoric din buricul orasului, Puscasu a incercat sa boicoteze activitatea celor de la Astoria. Cum cele doua hoteluri au spatii comune care asigura accesul spre strada Lapusneanu si Piata Unirii, Vasile Puscasu a montat o usa pe care o tinea incheiata sub cheie, cu pretextul ca are bunuri in subsol ce pot fi furate.

Pe 15 mai, FEG a deschis in instanta o actiune prin care cere drept de servitute. „Obligarea pârâtei să permită neîngrădit accesul și complementar să nu facă nimic de natură a împiedica trecerea către subsolul Hotelului Astoria pentru aprovizionare, salubrizare, evacuare prin curtea carosabilă înspre și dinspre strada Banu și strada Arcu, până la pronunțarea unei soluții definitive în dosarul de fond ce are ca obiect obligație de a face”, se spune in actiunea deschisa la Judecatoria Iasi.

La inceputul lunii, FEG-ul a mai deschis o actiune prin care cere sistarea apei potabile la Hotelul Traian. Practic, Vasile Puscasu este conectat la reteaua celor de la Astoria si nu plateste facturile lunare.

“Clădirile în care se află cele două hoteluri sunt practic lipite, iar, până la un punct, au format un singur corp de proprietate. Inițial, branșamentul la apă era comun pentru cele două imobile. În prezent, Hotelul Traian se alimentează cu apa de la Astoria. Dorind realizarea unui branșament de apă propriu, proprietarii Hotelului Traian au demarat procedurile în acest sens. Documentația întocmită, fiind de natură să încalce drepturile FEG Iași, a generat un litigiu, ce formează obiectul unui alt dosar, aflat pe rolul Judecătoriei Iași”, au menționat reclamanții.

De cand a preluat hotelul Traian, Vasile Puscasu demonstreaza ca legile sunt doar pentru unii. Anul trecut, afaceristul a inceput sa execute lucrari de reparatii atat la interior, cat si la exterior, fara aviz de la Comisia de Monumente intrucat Hotelul Traian este monument istoric.

In luna iunie a anului trecut, tot fara autorizatii, Vasile Puscasu a construit o terasa intr-o laterala a hotelului, in zona protejata istoric. Primarul Mihai Chirica a numit constructia “cotet de gaini” si “magazie de lemne” iar “anexa” a fost demolata.

Orice interventie de construire este reglementata de Legea 50. In plus, pentru zonele protejate sau zonele de protectie, exista reglementari prin Legea 422 din 2001, Legea Protejarii Monumentelor Istorice. Atat cladirea Hotelului Traian este monument istoric, inscrisa in Lista Monumentelor Istorice dar zi zona este protejata – Centrul Istoric si Curtea Domneasca – prima inregistrare ca sit arheologic din Lista Monumentelor Istorice din judetul Iasi. Orice interventie in zona se face cu avizul Directiei Judetene pentru Cultura Iasi, in functie de necesitatile din zona respectiva”, spunea Virgil Babai, directorul Directiei Judetene pentru Cultura Iasi.

Tot in 2019, Vasile Puscasu a avut o atitudine amenintatoare la adresa unei echipe de la Delgaz Grid, fluturand cu seninatate o ranga in fata muncitorilor. Acestia aveau tot dreptul sa intervina la unul dintre transformatoarele apartinand furnizorului de energie electrica.

“Deocamdata peretele asta este al meu, s-a schimbat legea, E.ON sau Delgaz cum se numeste nu platesc un leut”, le explica Vasile Puscasu muncitorilor veniti sa intervina la transformatorul proprietate E.ON.

 

shares