Vasile Citea: “Un Guvern poate cădea în mod dramatic, sau în registrul comic!”

Sharing is caring!

Dacă Guvernul respectiv încearcă să guvermeze şi nu reuşeşte mai nimic, este o dramă. Forţele politice democratice se mobilizează, atenţionează şi marchează momentul care seamană cu o împiedicare pe drum drept.
Dacă respectivul cabinet face prea mulţi paşi (toţi greşiţi) aceleaşi forţe politice democratice se opun.

Este necesar să se opună şi o fac printr-o moţiune de cenzură.Pentru că nu poţi face orice, oricând, oricum. Abraham Lincoln spunea „Poţi minţi câţiva oameni tot timpul şi pe toată lumea din când în când, dar nu poţi minti pe toată lumea tot timpul”.

Orice om cu bun simţ se întreabă de ce Guvernul ţării lui se împrumută frenetic, de parcă ar avea datorii la cămătari. De ce guvernează prin ordonanţe de urgenţă? 31 de hotărâri de guvern şi 25 de ordonanţe de urgenţă în cateva ore?

Ce urgenţă prezintă recensamantul agricol, instituirea carantinei, transportul naval, privatizarea sistemului de sănătate, trotinetelele sau Anaf-ul?Și, dacă timp de 3 luni lucrezi haotic, ce obţii în afară de neîncrederea românilor şi de, eventual, ironii, critici publice şi, fireşte o moţiune de cenzură care trece cu un scor mare, mare de tot.

Noi, parlamentarii, am fost trimişi în Parlament, de cetăţenii României. Fiecare dintre noi reprezintă zeci de mii de români care şi-au pus speranţele în munca noastră de parlamentar. Noi suntem aleşi de romani. Suntem forul legislativ suprem al acestei ţări şi nu putem admite ca un guvern (orice culoare politică ar avea) să ocolească Parlamentul, legiferând pe genunchi, pe repede înainte, fie că este zi, fie că este noapte.

Avem nevoie de oameni politici serioşi, nu de tenori politici; de oameni cu pregătire temeinică, nu de consultanţi telefonici ocazionali, de top modele ratate şi de activişti vocali, bătători cu peturi în asfalt.

Românii vor seriozitate şi responsabilitate. Noi, Partidul Social Democrat, le putem garanta.

shares