Vasile Citea: “Recesiune educationala!”

Ultimele mutări politice la PSD și PRO ROMÂNIA

Sharing is caring!

Ministerul Educaţiei este dislocat într-un scenariu SF mediocru. Altfel nu se pot explica declaraţiile doamnei ministru Monica Anisie, complet defazate de actualitatea românească.Doamna ministru Monica Anisie a debutat în primul Cabinet Orban printr-o ciudăţenie politică: a renunţat la o mare parte din alocarea bugetară ce se cuvenea Ministerulului Educaţiei.

Adică, în opinia ei, nu era nevoie de bani în sistemul de învăţământ. Se pare că nici acum banii nu fac trebuinţă. La o adică, ceva mărunţiş găseşte doamna Anisie pe la biserică…. N-ar fi rău, mai ales că mult peste 2.000 de şcoli nu beneficiază de racordarea la canalizare şi la apă curentă. Situaţia elevilor este dramatică.

Există zeci de mii de copii care nu au acces la şcoală online.Ce examene şi concursuri preconizează ministrul Educaţiei fără parcurgerea materiei şcolare, fără medii încheiate, fără suport educaţional? În aceste condiţii, şcoala devine un abuz mental, bazându-se pe vechiul algoritm memorare/reproducere, cu un iz de secol XIX. Logica, înţelegerea şi creativitatea nu întră în vederile responsabilei cu educarea copiilor României.

Doamna ministru Monica Anisie interpretează o arie demnă de Opera Comică. Viitorul este sclipitor. În septembrie, elevii se vor spăla pe mâini (cu ibricul, pentru că nu este apă curentă la toate şcolile), vor sta câte 10 în clasă (câte încăperi are o şcoală, chiar una mare?) şi, mascaţi, înmănuşaţi regulamentar, se vor prezenta la termoscanner să li se ia temperatura.

Aceste ciudăţenii de aparate dau rezultate atât de aiuritoare, încât o întreagă generaţie va avea temperatura între 35 şi 35.1 grade. Concluzia este una singură şi este tristă: dacă există deja noţiunea de recesiune economică, doamna Monica Anisie a brevetat recesiunea educaţională.

shares