Vasile Citea: “Partidul Social Democrat este un partid serios şi aproape de oameni!”

Strategia PSD pentru alegerile viitoare

Sharing is caring!

Unul din punctele principale ale programului de guvernare a fost preţuirea la adevărata valoare atât a Sănătăţii, cât şi a Educaţiei româneşti. Măsurile gândite în acest sens au confirmat faptul că Partidul Social Democrat este un partid serios şi aproape de oameni.

Medicii şi asistentele medicale au primit cele mai mari majorări salariale din istorie, pe o grilă de salarizare plătită anticipat la nivelul anului 2022, în care un medic primar a ajuns să câştige 15.175 faţă de doar 4880, cât a încuviinţat guvernarea portocalie. Aceste măriri salariale au venit în paralel cu investiţii importante în infrastructură medicală, astfel încât actul medical să crească în valoare.

Nici Educaţia românească nu a fost uitată. Astfel, s-au majorat salariile profesorilor în medie cu 57,6% şi s-au plătit integral sumele din hotărârile judecătoreşti restante sau scadente în anul 2019. Având în vedere numărul mare de solicitări privind locurile în grădiniţele de stat, s-au construit 90 de creşe noi şi grădiniţe şi s-au modernizat peste 115 unităţi de învăţământ.

În ceea ce priveşte statutul profesorului şi preţuirea lui pentru munca depusă, au fost majorate redevenţele de la plata cu ora pentru profesori şi s-a reintrodus pentru profesori cumularea sporurilor; s-au acordat 24 milioane de euro pentru 27 de proiecte în programul ”Profesori motivaţi în şcoli defavorizate”, beneficiari fiind un număr de 7000 profesori.

Nici tinerii care urmează un ciclu de învăţământ nu au fost uităţi, acordându-se burse pentru tinerii care provin din grupurile vulnerabile cu risc de abandon universitar în valoare de 300 de lei pentru o perioada de 18 luni sau acordându-se burse din bani europeni pentru participanţii la programe de educaţie şi formare profesională, beneficiari fiind 80.000 de elevi din care 20% elevi din mediul rural.

Nu în ultimul rând, s-a sprijinit şi performanţa acordându-se granturi anuale de până la 4000 euro pentru tinerii absolventi de liceu cu rezultate deosebite, laureaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale.

shares