Vasile Citea: „Până la ultima comandă!” (P)

Vasile CITEA

Strategia PSD pentru alegerile viitoare

În panoplia luptei politice, liberalii de rit nou au introdus o armă inedită: tupeul politicianist. Este o formă de insolenţă amestecată cu inconştienţă, grandomanie şi ignorare a prevederilor Constituţiei ţării. Iohannisto-orbaniştii au decis că nu mai au nevoie de Parlament, dacă nu au majoritate.

Astfel, trec pe sub mână prelungirea stării de alertă şi o proclama în spaţiul public ca si când nu mai au nevoie de filtrul aleşilor poporului.În vreme ce parlamentarii sunt aleşi de români, miniştrii sunt numiţi, nu aleşi şi nu au căderea de a decide în absenţa controlului parlamentar. Acesta este, de fapt, sensul controlului celor trei puteri ale Statului de drept: se controlează una pe alta, pentru a evita derapajele şi abuzurile.

Tot în aria tupeului actualului Guvern de strânsură se înscrie şi vocabularul specific: toxic, hoţie, ciumă. O adevarată desfătare lexicală, nimic de zis.Iohannisto-orbaniştii nu au nevoie să se consulte cu celelalte forţe politice pentru că nu înţeleg că numai din dialog pot reieşi concluzii şi decizii juste.