Vasile Citea: „P.N.L. a găsit soluţia pentru pensionari: ieşirea naturală din sistem!”

foto_Vasile_CÎtea

După ultimele manifestări ale ministrului Muncii suntem îngrijoraţi pentru românii care speră să aibă o viaţă liniştită la pensie.Supăraţi de faptul că pensionarii României au acordat încredere Partidului Social Democrat şi programului său de guvernare, actualul partid de guvernământ a trecut la represalii împotriva acestor oameni, căutând tot felul de măsuri care să întruchipeze o „mega reforma” a sistemului de pensii.

Acestea fiind spuse, P.N.L. a declanşat vânătoarea împotriva pilonului I de pensii, anunţând un program de creştere a contribuţiilor la pilonul II până în anul 2021, însă neprecizând dacă această creştere se va imputa sau nu asupra venitului net al pensionarului.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns acest lucru, indignaţi aproape de obligaţia legală de a mări punctul de pensie cu 40 % din luna septembrie 2020, actualii guvernanţi liberali au venit în spaţiul public şi cu două măsuri „ compensatoii”, anume mărirea vârstei de pensionare la 70 de ani şi interzicerea cumulului pensiei cu salariu pentru persoanele care lucrează la stat.

Din pacate, cifrele puse la dispoziţie de Institulul Naţional de Statistică conturează o realitate dureroasă pentru pensionarii României, speranţa de viaţă sănătoasă ridicându-se undeva la vârsta de 59 de ani. Dacă luăm în considerare cifrele puse la dispoziţie de I.N.S., cifre care sunt şi la dispoziţia actualului Guvern putem trage concluzia că, P.N.L. nu doreşte altceva decât o populaţie bolnavă în câmpul muncii, chinuindu-se efectiv pentru ziua de mâine, ceea ce nu înseamnă altceva decât un tratament inuman şi degradant.

Această politică de genocid social nu are acoperire nici în raportul dintre salariaţii activi şi pensionari. După ultimele menţiuni ale I.N.S. numărul salariaţilor activi ridicându-se la aproape 7 milioane, în timp ce numărul pensionarilor nu depăşeste numărul de 6 milioane.

Acestea fiind spuse, unde este pericolul pentru sistemul naţional de pensii şi unde poate fi găsit acest aşa zis colaps cu care P.N.L. ne ameninţă tocmai pentru a oferi o justificare sinistră măsurilor care nu constituie altceva decât un genocid social în forma premeditată şi continuată.