Vasile Citea: “Copreşedenţie zero!” (P)

Sharing is caring!

Ar trebui să fim mândri că suntem copiaţi, imitaţi şi plagiaţi. Nu suntem mândri, suntem trişti. Pentru că peneliştii care conduc ţara nu pot isca absolut nicio idee originală, valabilă pentru relansarea economiei.

Copiază în mod servil şi neconstructiv ideile programului social – democrat, fără să adâncească subtilitatea argumentelor noastre. Întrebarea este de ce PUTEREA nu are puterea de a concepe viitorul românilor? În ce vor investi liberalii? Ce locuri de muncă vor crea?

Infrastructură rutieră, educaţie, irigaţii, creşterea capitalului autohton, credite, sprijinirea IMM – urilor, agricultură, consum – sunt puncte neatinse sau neexplicate în schiţa penelistă de revigorare a vieţii economice româneşti. Totul aduce a compunere şcolară mediocră.

O sumă de ameţeli amestecate într-un soi de progam politic care nu are nicio legatură cu un plan de relansare economică.Locuri de muncă? Da, am văzut deja consilieri ministeriali proveniţi din industria frizerie – manichiură – pedichiură. Investitorii? Da, am văzut deja milioane de măşti chinezeşti nechirurgicale, achiziţionate de prietenii liberali şi aruncate pe piaţă.

Peneliştii s-au acoperit cu autoritatea prezidenţială, ca şi cum preşedintele republicii ar avea atribuţii în zona economică. Nu are, dar suna bine pentru că o cooperare, oricare ar fi ea, face frumos la populaţie a cărei inteligenţă nu trebuie, totuşi, subapreciată.Este un sfat cât de cât dezinteresat.

shares