Vasile Axinte: „Promovarea importanţei relaţiilor umane, de Ziua Mondială a Asistenţei Sociale”

vasile-axinte

Ieri a fost marcată Ziua Mondială a Asistenţei Sociale, care evidenţiază în acest an „Promovarea importanţei relaţiilor umane”. Tema din acest an se concentrează asupra relaţiilor sociale – relaţii esenţiale ale oamenilor, mediile lor şi viitorul lor. O temă numai bună de reflectat în orice moment!

În urma discuţiilor purtate cu câţiva dintre asistenţii sociali şi specialişti implicaţi în serviciile de asistenţă socială, se atrage atenţia asupra a două aspecte importante: creşterea birocraţiei la nivelul serviciilor sociale generează scăderea timpului petrecut de asistentul social cu persoane care au nevoie de sprijin, precum şi valorizarea relaţiilor umane în cadrul procesului de asistenţă şi evidenţierea impactului pe care relaţiile umane îl au în procesul de schimbare a vieţii oamenilor.
Obiectivele acestei zile în cadrul ONU sunt: consolidarea actualelor parteneriate sau relaţii de cooperare cu organizaţii ale ONU sau organizaţii neguvernamentale aliate sau stabilirea unora noi; răspândirea cunoştinţelor despre asistenţă socială, valorile acesteia, principiile sau metodele de practică şi teorie între organizaţiile ONU şi organizaţii neguvernamentale aliate; sublinierea acţiunilor de asistenţă socială, a politicilor şi reuşitelor pentru obţinerea obiectivelor comune.Mă voi implica pentru a sprijini şi dezvolta acest sector de activitate mai ales că, în prezent, în România sunt 7.000 de persoane/angajaţi care activează în domeniul asistenţei sociale, dar ar fi nevoie de 15.000.