Varujan Vosganian: „Parlamentarii Moldovei să lucreze împreună și să susțina modernizarea regiunii de Nord-Est a Europei”

foto_Vosganian

Parlamentarii Moldovei sa lucreze impreuna si sa sustina modernizarea regiunii de Nord-Est a Europei. Este doleanta deputatului Varujan Vosganian, care spera ca marile proiecte ale Iasiului, in special, sa fie demarate de actuala guvernare. Soseaua de centura a municipiului si autostrada care leaga Moldova de Ardeal ar trebui sa fie prioritare, sustine parlamentarul iesean.

Parlamentarii de Iasi vor primi o scrioare deschisa, prin care li se cere suportul in realizarea proiectelor de infrastructura pentru regiunea Moldovei. Ulterior, solicitarea scrisa va ajuge si pe masa Guvernului, pentru implementarea lucrarilor de modernizare a cailor ferate. Petitia face referire la lucrari de modernizare la liniile de cai ferate ce leaga Bucurestiul de Iasi si Suceava, deconstruirea drumului expres Botosani – Tg Mures. Un alt proiect de dezvoltare regionala este cel al autostrazii Ungheni-Iasi – Tg Mures, devenita si proiect de lege, semnat si parafat de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Si lucrarile aferente soselei Ploiesti-Buzau-Foscani-Bacau-Roman-Suceava-Siret ar trebui incepute in cel mai scurt timp, spune deputatul ALDE.

Dupa vacanta parlamentara, mai exact dupa sarbatorile de iarna, deputatii si senatorii din Parlamentul Romaniei vor dezbate bugetul pe anul 2020. Prioritare pentru judetul Iasi sunt autostrada unirii si spitalul regional de urgenta.