Varujan Vosganian, nu este de acord cu Iohannis

Sharing is caring!

Cei care intentioneaza sa desfiinteze Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie, pe alte cai decat cea a unei dezbaterii in Parlament, nu vor avea in ALDE un partener, a declarat vicepresedintele ALDE, Varujan Vosganian.

“Faptul ca domnul Predoiu a solicitat punctul de vedere a Curtilor de Apel, are in opinia mea o nota hazlie. E ca si cum ai intreba soferii daca doresc sa desfiinteze Politia Rutiera. Nu procurorii si judecatorii trebuie intrebati daca doresc sa se desfiinteze Sectia de  Investigare in domeniul actiunilor justitiei.“, a declarat Varujan Vosganian.

Varujan Vosganian, a mai declarat că, în politică cuvântul “război” nu are ce să caute întrucât competiţiile sunt precum cele sportive: “Mi-am manifestat şi alte ocazii dezacordul în legătură cu un anumit mod de a pune problemele pe care preşedintele României l-a utilizat imediat ce a fost reales. Îi cer din nou, şi am să îi cer de fiecare dată, să uite cuvântul “război”. Cuvântul “război nu are ce să caute în politică”!. În politică este o competiţie care trebuie să fie la fel de free and fair, cum sunt competiţiile sportive. Noi nu ne războim, nu ne ucidem, nu luăm ostatici, noi facem competiţie politică. Faptul că în primele minute preşedintele reales a folosit de mai multe ori cuvântul război împotriva unui partid care are peste 1.500 de primari, peste 15.000 de consilieri locali şi sute de mii de membri, este complet nelalocul lui.”

Potrivit acestuia, ALDE nu si-a schimbat atitudinea fata de reforma Justitiei iar colaborarea cu PSD a facut ca in ultimii ani “sa nu mai vedem la televizor arestari si conflicte intre procurori”.

shares