Varujan Vosganian: “Ce e toata secretomania din jurul bolii?”

Lecția de business cu Florin Ghețău și Varujan Vosganian | Promovare electorală

Organizația Mondială a Sănătății: „Studiile detaliate cu privire la răspândirea virusului corona în diferite țări au arătat că asimptomaticii pot contamina în foarte rare cazuri.” Declarația aparține Mariei van Kerkhove, un fel de epidemiolog-șef al OMS.

În consecință, este deosebit de important să știm, în cadrul informărilor Grupului de Comunicare Strategică, numărul asimptomaticilor în totalul cazurilor active și al cazurilor zilnice, ca să putem avea o imagine reală cu privire la pericolul epidemiei. Altminteri, nu facem decât să inducem degeaba panică în rândul populației și să ne întrebăm întruna cui folosește.

S-au făcut și în România studiile de care vorbește Maria van Kerhkove? Dacă da, cu ce rezultat? Dacă nu, de ce nu?

Ce e toată secretomania asta în jurul bolii? Nu cunoaștem ponderea asimptomaticilor. Necropsiile sunt interzise. Profilul medical al persoanelor decedate nu se mai publică.

În prezent, avem zilnic patru sute de cazuri. Și dacă dintre acestea 75-80% nu prezintă simptome și nu contaminează, cât de mare este gravitatea epidemiei? Se justifică, într-o atare situație, ținerea populației într-o stare permanentă de presiune psihică și, practic, trecerea României pe on-line?