Varujan a prezentat obiectivele din viziunea bugetara 2020

Varujan

Lecția de business cu Florin Ghețău și Varujan Vosganian | Promovare electorală

Deputatul ALDE, Varujan Vosganian a comentat obiectivele de investii care se regasesc in proiectul bugetului de stat pe 2020. Investitiile vizeaza cateva proiecte mari de infrastructura de transport. Unele dintre aceste obiective sunt finantate si prin fonduri europene.

Modernizarea caii ferate Bucuresti- Pascani- Iasi- Suceava in regim de mare viteza. Regim de mare viteza in conditiile existente la noi insemnand o medie orara de 120 de km, cu posibilitatea ca pe alocuri viteza sa poata ajunge la 160 de km pe ora. V-am informat ca exista deja o hotarare de guvern, am prezentat-o la data respectiva. Acum, iata, din fonduri eurpene, deci tot din bugetul de stat sunt alocate 90 de milioane de lei pentru studiul de fezabilitate pe diverse tronsoane, de  la Ploiesti si pana la Focsani. Asadar, modernizarea caii ferate a intrat in procedura, studiile de fezabilitate vor dura probabil pana la jumatatea anului 2021.„, a declarat Varujan Vosganian, deputat ALDE Iasi.

Un alt obiectiv de investitii foarte important este autostrada, care sa permita conectarea cu orasele din vestul tarii.

In ce priveste autostrada au fost alocati din fonduri europene, 16 milioane de lei pentru reactualizarea studiului de fezabilitate Targu Mures –Targu Neamt. Acest studiu ar trebui sa se termine pana la sfarsitul anului viitor, urmand ca dupa aceea sa se treaca la proiectul ethnic si constructia autostrazii. Al treilea proiect este varianta ocolitoare sud, a municipiului Iasi. Cum stiti pentru varianta ocolitoare nu exista nici o fisa de buget, in febuarie cand s-a votat bugetul am reintrodus fisa de buget pe varianta ocolitoare sud, am si alocat atunci o suma de 5 milioane de lei.”, a adaugat Varujan Vosganian, deputat ALDE Iasi.

Pe langa aceste proiecte, in viziunea bugetara pentru 2020 este luat in calcul si proiectul privind reabilitarea tronsonului Targu Frumos- Botosani.