Varianta optimistă. În 2 ani încep lucrările la A8

autostrada

Ieseanul Adrian Covasnianu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor a anuntat astazi ca proiectul Autostrazii A8 este in grafic. Acesta estimeaza un termen de 25 de luni pana la inceperea executiei lucrarilor pe sectorul Ungheni-Iasi- Tg. Neamt. Pentru autostrada A7 anul acesta de demareaza licitatia de executie.

In urma cu o luna fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru cei circa 100 de km din „Autostrada Unirii” A8, Tg Neamț – Iasi – Ungheni.

Adrian Covasnianu, secretar de stat Ministerul Transporturilor: „Autostrada A8 este in procedura de proiectare destul de ampla. Pe sectorul  Ungheni – Iasi – Tg. Neamt este proiectare completa. In principiu, lucrarile sunt in grafic. Deja avem  un prim raport de inceput depus de catre proiectantul castigator”.

In ultima perioada, au fost organizate intalniri cu asociatiile care militeaza pentru construirea autostrazii A8. Principalele doleante ale acestora sunt legate de prioritizarea lucrarilor pe tronsonul Pascani-Letcani, dar si lucrarile de la capetele Autostrazii Unirii.

Monica Berescu, presedinte PLUS Iasi: „Am discutat cu cei de la Asociatia Impreuna pentru A8 despre importanta sectorizarii tronsonului Pascani -Letcani,  iar cu cei de la Moldova vrea Autostrada, importanta celor doua capete ale autostrazii”.

 Licitatia de executie a autostrazii A7  se realizeaza tot in acest an, iar termenul limita de depunere a ofertelor este 4 august. Ulterior acestei date se liciteaza si restul de tronsoane pana la Pascani.