Varianta ocolitoare din Podu Iloaiei sufera intarzieri

Soferii care tranziteaza orasul Podu Iloaiei mai au de asteptat in trafic pentru ca autoritatile nu au terminat nici acum proiectul variantei ocolitoare. Investiția totală pentru această lucrare a fost estimată la aproximativ 60 de milioane de lei conform Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași.

Studiul de fezabilitate a fost completat, însă o ajustare de ultim moment adusă de CNAIR a impus revizuirea documentației. Drumul ocolitor planificat pentru orașul Podu Iloaiei are o extindere estimată de 4,3 kilometri și va străbate partea de sud a localității, în principal într-o direcție paralelă cu linia de cale ferată.

„Noi putem cel mult sa monitorizam cu ingrijorare ca lucrurile merg acolo foarte greu. Ne dorim foarte mult sa avem acea varianta de ocolire a orasului Podu Iloaiei pentru ca e foarte greu sa spui oamenilor care astazi stau in trafic sa traverseze orasul ca asteptam autostrada in 2027 -2030. E bine ca se va face o semaforizare acolo, ea nu rezolva problema cetatenilor din Podu Iloaiei. Gestionarea traficului din oras nu inseamna ca locuitorii vor fi in continuare fericiti ca 20-30.000 de vehicule le tranziteaza orasul si le face viata suficient de complicata„, a declarat Marius Danga, Vicepreședinte CJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *